Zde může být vaše reklama.

Hanácká kasárna jsou potřetí v aukci. Bude úspěšná?

Hanácká kasárna jsou potřetí v aukci. Bude úspěšná?
Pohled na budovu Hanáckých kasáren od kostela Panny Marie Sněžné.

foto: Lukáš Blokša

04. 01. 2022 - 10:00

Iž potřetí dnes začala aukce Hanáckých kasáren, historického objektu v centru Olomouce. Dvě neúspěšné aukce už má budova za sebou z minulého roku, do zítřka mají případní zájemci třetí možnost ji získat. Stejně jako v předešlých případech se do aukce přihlásil jediný subjekt, který složil kauci ve výši 27 milionů, v elektronické aukci pak musí dát minimálně 262 milionů, na tolik je budova naceněná.

„Důvodem vyhlášení třetího kola je, že Univerzita Palackého v Olomouci doposud nepodala žádost o přímý nákup tohoto areálu,“ prozradila už dříve do médií mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Elektronická aukce Hanáckých kasáren začala dnes v deset hodin, o případném novém majiteli bude rozhodnuto zítra v deset hodin. Pokud nikdo v aukci nepřihodí, budova zůstane státu.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Olomoucký exposlanec Pikal pozastaví své členství u Pirátů

"Exkluzivní nemovitost přímo v historickém jádru města Olomouce, na území vymezeném ulicemi 1.máje, Koželužská, Hanáckého pluku a Pekární. Jedná se o budovu bývalých vojenských kasáren, známou též jako „Hanácká kasárna“, která je nemovitou kulturní památkou, a poprvé od svého vzniku může sloužit k jiným než vojenským účelům. Využití mimořádné příležitosti k investici nabízíme všem, kteří mají zájem vrátit tuto historickou kulturní památku znovu k životu," stojí na webu úřadu, který se kasárna snaží v aukci prodat.

Další články