Zde může být vaše reklama.

Očkovací místo fakultní nemocnice v Šantovce mění otevírací dobu

Očkovací místo fakultní nemocnice v Šantovce mění otevírací dobu
První den v očkovacím místě v Galerii Šantovka, 27. července 2021.

foto: Lukáš Blokša

11. 08. 2021 - 07:17

Od pátku 13. srpna dojde k úpravě provozní doby očkovacího místa v Galerii Šantovka pro zájemce o vakcínu proti nemoci COVID-19, kde není potřebná registrace. Očkovací místo, jehož chod zajišťuje Fakultní nemocnice Olomouc, bude v provozu denně od 11 do 19 hodin.

"V současné době připravujeme spuštění provozu mobilních očkovacích týmů, které budou podle potřeby zajíždět do odlehlých lokalit s obtížnou dopravní dostupností. Vzhledem k velkým personálním nárokům, které na nás klade celý provoz našeho očkovacího centra, a také tomu, že očkovací místo v Šantovce kapacitně zcela dostačuje poptávce ze strany veřejnosti, jsme se rozhodli optimalizovat provozní dobu tak, aby vyhovovala všem požadavkům," vysvětluje změnu vedoucí očkovacího centra FN Olomouc Jiřina Cahlíková.

Očkování v Šantovce pro zájemce bez registrace funguje od 27. července letošního roku. Za čtrnáct dnů od spuštění naočkovali pracovníci nemocnice zhruba čtyři tisíce lidí.

Vakcíny na místě jsou dvě. První z nich je dvoukolová mRNA vakcína Comirnaty od firem Pfizer/BioNTech, druhá je vektorová vakcína od firmy Johnson & Johnson. Ta je pouze jednodávková.

Další články