Zde může být vaše reklama.

Opilý mladík se vloupal do kabinky na ruském kole

Opilý mladík se vloupal do kabinky na ruském kole

foto: Lukáš Blokša

20. 12. 2019 - 09:00

Velice kuriózní případ řešili během uplynulé noci strážníci Městské policie Olomouc. Na jejich linku totiž zavolal mladík, který sám porušil zákon. Vloupal se totiž do kabinky na ruském kole, které je jednou z atrakcí letošních vánočních trhů. Když se ale chtěl dostat ven, nešlo to. A jediné, co ho napadlo, bylo zavolat strážníky.

"S případy, kdy pachatel protiprávního jednání sám na sebe zavolá policii, se opravdu často nesetkáváme, ale jeden takový se odehrál dnes zhruba hodinu po půlnoci. Na tísňovou linku zavolal mladík, který sdělil, že se zavřel v kabince ruského kola na ulici Kateřinská a nemůže se dostat ven. Strážníci na místě slyšeli, jak se z jedné kabinky ozývá kopání a bylo viditelné, že se dotyčný snaží dostat ven násilím. Ve stejnou dobu také na místě kontaktoval strážníky hlídač objektu. Ten hlídce sdělil, že slyšel hluk, jakoby se atrakci snažil někdo poškodit a následně uviděl mladíka v kabince," řekl k případu Petr Čunderle, mluvčí strážníků.

Strážníci následně prohlédli kabinku a zjistili, že mladík svým výkonem poškodil její zasklení. Stále si ale hrál na hrdinu, když se jej strážníci ptali, jak se do kabinky dostal. Řekl, že to není jejich věc.

"Pomyslnou korunu tomu však nasadila dechová zkouška, kdy u výtečníka byla zjištěna hodnota lehce přes dvě promile. Na základě vyčíslení škody bude rozhodnuto, zda se bude jednat o přestupek nebo trestný čin," doplnil k případu Čunderle.

Pokud se chcete o kole dozvědět něco víc, můžete se začíst v textu Co ještě nevíte o olomouckém kole?

Další články