Zde může být vaše reklama.

Kontrolní den Po Rejnokovi se pěší projdou už v dubnu

Po Rejnokovi se pěší projdou už v dubnu

foto: Lukáš Blokša

29. 01. 2021 - 14:13

V centru Olomouce, u mostu, kterému se přezdívá Rejnok, se dnes dopoledne sešly zástupci města i Povodí Moravy, aby se společně podívali, jak postupují práce na protipovodňových opatřeních. Podle vyjádření zástupců zhotovitele by mělo dojít v příštím týdnu, pokud bude příznivé počasí, k betonáži první poloviny mostu, který už je usazený na pilířích. 

 

Betonáž je podle harmonogramu naplánovaná na příští pátek, pokud vyjde počasí, bude následující dva týdny beton tuhnout. Stavaři už mají plány také na březen. Mělo by dojít k přesunu inženýrských sítí, následovat bude příprava ke zbourání zbývající části starého mostu.

V dubnu by se po Rejnokovi, jak konstrukci nového mostu přezdívají Olomoučané, mohli projít první lidé. A to ve vyhrazeném pruhu.

I nadále pokračují další práce v oblasti, na levém břehu řeky se buduje kanalizace, osazování pravého nábřeží náplavky žulovými kvádry ale stojí, podle zástupců zhotovitele kvůli příliš nízkým teplotám.

I tak se, společně s vedením města, shodnou stavaři na tom, že výsledek bude povedený.

„Každopádně půjde o atraktivní lokalitu. S podnikem Povodí Moravy ještě dojednáváme konkrétní podmínky provozu náplavky,“ uvedl primátor Mirek Žbánek.

Na dnešním kontrolním dnu padla také informace o tom, že by mohl být celý most stavebně připravený už do konce tohoto roku, pokud se nejpozději v září začne zbytek mostní konstrukce vysouvat na druhý břeh.

Poslední etapou prací bude propojení tramvajových kolejí od Žižkova náměstí směrem na hlavní vlakové nádraží, plán je, že úplně hotovo bude v polovině roku 2022.

Další články