Zde může být vaše reklama.

ZOO Olomouc v pondělí přivítá návštěvníky

ZOO Olomouc v pondělí přivítá návštěvníky

foto: Lukáš Blokša

07. 04. 2021 - 08:13

Olomoucká zoologická zahrada na Svatém Kopečku je připravená v pondělí 12. dubna otevřít své brány návštěvníkům. O tom, že zahrady budou moct otevřít informoval na včerejší večerní tiskové konferenci vicepremiér Karel Havlíček. To, že budou chtít otevřít, pak Večerníku telefonicky potvrdila mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Ta zároveň řekla, že si s definitivním potvrzením o otevření zahrady počkají až na písemné vyjádření vlády, protože se v minulosti pokyny, které zazněly na tiskové konferenci a následně přišly písemně do zahrad, lišily.

Havlíček na včerejší tiskové konferenci k otevření zoologických zahrad řekl, že budou moct být v provozu jen venkovní prostory, nebude tak přístup do pavilonů. A zároveň bude moct zoo zaplnit jen 20 procent kapacity. Ohlídat počet návštěvníků v olomoucké zoologické zahradě nebude problém, poslouží k tomu elektronické turnikety u vstupu.

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku má za sebou několik náročných let. Ještě před pandemií koronaviru a uzavřením, které teď opět trvá už několik měsíců, se vyřádila na lesním porostu zahrady vichřice Eberhard a následně i kůrovec.

Na co se můžete těšit v olomoucké zoo?

Mládě u lemurů
Mládě u oryxů
Dva pásovci
Vyhlídku u rysů

Další články