Zde může být vaše reklama.

Otočili vývoj Hokejisté HC Olomouc zdolali Budějovice

Hokejisté HC Olomouc zdolali Budějovice

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2023 - 19:21

Pětačtyřicáté extraligové kolo měli hokejisté HC Olomouc doma za soupeře České Budějovice. Po první třetině Hanáci ztráceli dvě branky, ale nakonec se jim povedlo vývoj otočit a zabodovat naplno.

První dvacetiminutovka se domácí příliš nepovedla. Prvních pár desítek sekund sice byla Mora aktivní. Jenže ve 2. minutě hosté ujeli do přečíslení a šli Valským do vedení. Náskok si pak hostující celek hlídal. A dokonce krátce před pauzou z přesilové hry navýšil. Mora tak měla co dohánět. Do druhé periody šel místo Lukáše chytat Konrád. Hanáci se začali postupně dostávat do potřebného tempa. V první přesilovce to nevyšlo, ve druhé také ne, ale krátce po ní snížil Nahodil. Víc už se ale v prostřední dvacetiminutovce nepovedlo. Boj pokračoval v závěrečné třetině. Hanáci měli velkou převahu, ale dlouho se jim nedařilo dát branku. Povedlo se to až v 53. minutě, na dva dva srovnal Klimek. Vzápětí měla Mora výhodu přesilové hry. V té dokonal obrat Bambula.

„Po posledních výsledcích jsme chtěli udělat maximum pro to, abychom vyhráli. Paradoxně nám nevyšla první třetina, Budějovice to využily. Od druhé třetiny už to bylo jiné, něco jsme si řekli a změnili. Kluci udělat pro obrat maximum, velká pochvala do kabiny. Zabrala, kluci to otočili, v kabině je velká síla, doufáme, že se to ještě v závěru sezóny ukáže,“ řekl asistent trenéra HC Olomouc Boris Žabka. „Moc si vážíme toho výsledku, potřebovali jsme to, od toho se chceme odrazit. Přestávku chceme využít dobře a pak pokračovat v tvrdé práci,“ podotkl. „Chtěli jsme doma vyhrát, udělat nějaký impuls, přeházeli jsme trošku sestavu, vyměnili brankáře, to mohlo,“ dodal.

HC Olomouc – Motor České Budějovice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (Knotek, Káňa), 53. Klimek (Kusko, Musil), 55. Bambula (Plášek, Navrátil)  - 2. Valský (Čachotský, Štencel), 20. Doležal (Pech). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rampír. Vyloučení:1:3. Využití: 1:1. Diváci: 3863.

HC Olomouc: Lukáš (21. Konrád) – Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, Černý – Káňa, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Musil – Plášek, Kusko, Navrátil – Rutar, Anděl, Olesz. Trenér Jan Tomajko.

Č. Budějovice: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Kachyňa, Hovorka – Čachotský, Pech, Gulaš  – Vondrka, Hanzl, Valský – Doležal, Toman, Dzierkals – Tomeček, Raška. Trenér David Čermák.

Další články