Zde může být vaše reklama.

Olomouc udolala v nájezdech mistra, je šestá

Olomouc udolala v nájezdech mistra, je šestá

30. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Další obrat utkání předvedli v pátek večer hokejisté Olomouce. S mistrem z Liberce už prohrávali 0:1, zápas ale stačili vyrovnat a v nájezdech pak vyválčili bod navíc. Olomouc je v průběžné tabulce šestá, od nahuštěného středu si ale začíná budovat zajímavý odstup.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:1 s.n. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Oboustranně útočný zápas přinesl řadu šancí na obou stranách, v první třetině ale diváci gól neviděli. Ve 13. minutě sice Liberec nebyl od prvního úspěchu daleko, a dokonce ve vlastním oslabení, Konrád si ale tři tyče pohlídal.  Hosté udeřili hned na začátku prostřední části hry, kdy si na nahrávku do brankoviště sjel Lakatoš a nad pravým Konrádovým ramenem poslal tygry do vedení. Mora se pustila do ještě intenzivnějšího dobývání liberecké branky, ale brankář Will byl pozorný. Dostat puk za jeho záda se Kohoutům povedlo až zkraje třetí třetiny, gól ale nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti a celá situace skončila bitkou u brány hostí. Olomouc se dočkala až čtyři minuty před koncem, kdy nahazovaný puk doklepl do branky Juraj Mikúš. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a v nájezdech pak byla úspěšnější Olomouc, když rozhodující nájezd proměnil Strapáč.

Branky a nahrávky: 57. J. Mikúš (Ostřížek, Laš), rozh. náj. Strapáč – 23. Lakatoš (Vantuch)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Matai, J. Mikúš, Burian – Fořt, Herman, Diviš.

Bílí Tygři Liberec: Will (Kváča) – Ševc, R. Šimek, Derner, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta – Svačina, Bulíř, Radivojevič (C) – J. Stránský, Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Bližňák, D. Špaček – Lakatoš, J. Mikyska, Vantuch – Ordoš.

-ms-

Další články