Zde může být vaše reklama.

Pondělní debakl zapomenut! Série s Plzní se stěhuje do Olomouce za stavu 1:1!

Pondělní debakl zapomenut! Série s Plzní se stěhuje do Olomouce za stavu 1:1!

19. 03. 2019 - 00:00

V pondělí kanonáda Plzně a drtivé vítězství domácích 8:1, v úterý úplně jiný zápas. Co platilo včera, neplatí dnes; Olomouc sice v zápase prohrávala, dokázala ale před koncem vyrovnat a v prodloužení urvat druhý zápas pro sebe! Cenné vítězství na ledě Plzně znamená, že se série stěhuje do Olomouce za vyrovnaného stavu.

ČF2: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:3 p.p. (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)

Herně byla úvodní část poměrně vyrovnaná, mírně aktivnější však přeci jen byla Škodovka, která navíc dokázala využít své příležitosti. Za Olomouc hrozil především David Ostřížek, který měl na hokejce dvě tutovky, v obou případech byl však úspěšnější Dominik Frodl. Indiáni sehráli dobrou přesilovou hru, Stach i Jones ale trefili jen horní tyčku olomoucké branky. Z další šance už ovšem Západočeši udeřili, z úhlu propálil Konráda mladík Jakub Pour, pro něhož to byl první gól i bod v play-off v kariéře. Další branku přidali indiáni při hře čtyři na čtyři, Lukáš Pulpán napálil odražený kotouč na hostující svatyni a překvapil Branislava Konráda. Plzeň tak vedla po první periodě 2:0.

Prostřední část byla první bezbrankovou této série, chudší byla i na gólové příležitosti. Úvod této periody patřil Olomouci, která měla k dispozici početní výhodu, v níž z dobré pozice pálil zejména Burian, ale Frodl zasáhl ramenem. Tutovku poté měl Jan Káňa, jenž si obhodil beka a z mezikruží zamířil do levé tyčky. Škoda následně ubránila i další oslabení, které zvládla parádně a to ji nastartovalo. Indiáni poté byli na ledě jasně aktivnější a dlouhé minuty kombinovali v útočném pásmu, k šancím to ovšem nevedlo, a tak zůstala Olomouc stále ve hře.

Ve třetí části pak ukázala, že se s Plzní dá hrát i na jejím ledě! Byla aktivnější a dokázala smazat dvoubrankové manko. Nejprve se povedenou střelou prezentoval Miroslav Holec. Indiáni hráli až moc profesorky a chtěli utkání dohrát za stavu 2:1. To se jim dlouho dařilo, Mora však srovnala až při hře bez gólmana, když druhý gól v sérii vsítil z dorážky Aleš Jergl. Následovalo tak prodloužení.

V něm šťastným gólem rozhodl svou druhou trefou Miroslav Holec, který dnes poprvé naskočil do čtvrtfinálové série. Kohouti tak jedou z Plzně spokojeni. Ačkoliv skóre po dvou duelech zní 10:4 pro Škodovku, stav série je nerozhodný 1:1 a už je jisté, že se soupeři střetnou i v pátém zápase.

Branky a nahrávky

8. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 12. Pulpán (Vráblík) - 44. Holec (Kolouch, Škůrek), 59. Jergl (Škůrek, 63. Holec

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Nedorost, Stach.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Kolouch, Holec.

Další články