Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE jsou blízko čtvrtfinále

Basketbalisté BK REDSTONE jsou blízko čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

10. 04. 2024 - 20:41

Postupový mečbol si vezou z palubovky USK Praha basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko, kteří po vítězství 76:66 vyloupili neoblíbenou halu Na Folimance. K úspěchu v úvodním utkání předkola play – off Kooperativa NBL přispěl nečekaný hrdina Erik Klepač, který v závěru druhé čtvrtiny proměnit tři trojky v rozmezí pěti minut a pomohl týmu získat rozhodující náskok.

Po pomalejším rozjezdu, kdy během dvou minut inkasovali osm bodů, hráči BK REDSTONE výrazně zlepšili pohyb pod vlastním košem a přinutili vysokoškoláky k těžkým a nepřesným střelám. Přidali k tomu i dobrou střelbu a propracovali se až k vedení 20:10 po sérii dvanácti bodů v řadě. Pak se sice za tři body trefil domácí Mbida, na 22:13 ale těsně před koncem čtvrtiny upravil Adamu.

Domácí se v polovině druhé desetiminutovky přiblížili na rozdíl pěti bodů, pak ale začal na druhé straně řádit Klepač. Nejprve dal dvě trojky v řadě a vrátil Olomoucku dvouciferný náskok a vzal si také poslední slovo v závěru poločasu. Vedení 43:30 zařídil trojkou téměř z poloviny hřiště a poslal oba soupeře do kabiny.

Na začátku třetí desetiminutovky převzal střeleckou štafetu Adamu a přivedl Olomoucko až k vedení 49:32. Pražané odpověděli sérií 16:3 a dokázali se ve 28. minutě vrátit do zápasu. Hosté se trápili až do konce periody a menší polštář v podobě vedení 57:50 jim zajistil po svém návratu na palubovku Klepač.

Úsilí BK REDSTONE o chvíli později podpořil trojkou McBrayer a hosté měli opět dvouciferný náskok. Další nadějné příležitosti ale neproměnili a čtyři minuty před koncem už USK ztrácel jen čtyři body a stejný rozdíl byl mezi soupeři také před začátkem poslední minuty. První bod v sérii na dvě výhry si však Olomoucko pohlídalo trestnými hody po taktických faulech soupeře.

Další články