Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko jsou ve čtvrtfinále

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko jsou ve čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

12. 04. 2024 - 21:06

Poprvé v historii si basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko zahrají čtvrtfinále Kooperativa NBL. V odvetě předkola po dlouho vyrovnaném průběhu porazili před vyprodanou Čajkarénou USK Praha 88:78 a po vítězství 2:0 na zápasy postupují mezi nejlepších osm týmů soutěže a vyzvou Nymburk.

Domácí se ujali vedení, od stavu 8:4 ale inkasovali šest bodů v řadě a přestože ještě ve dvou případech dokázali výsledek otočit, většinou pouze doháněli ztrátu několika bodů. USK Praha odskočil až na rozdíl sedmi bodů a Olomoucko držel Vogt, který dal v první periodě deset bodů. I díky tomu Hanáci prohrávali jen 20:25.

Hráči BK REDSTONE se snažili na soupeře dotáhnout a pomáhal jim v tom Klepač, který během krátké doby zaznamenal jedenáct bodů. Stačilo to ale pouze na korekci na 29:32, pak vysokoškoláci opět odskočili. V 17. minutě už ale Adamu srovnal na 37:37 po samostatné akci přes celé hřiště a začínalo se od začátku. Stejný hráč o chvíli později trojkou otočil skóre na stranu Olomoucka, které přesto první poločas prohrálo 44:45, když zbytečnou ztrátu McBrayera dokázal dvě vteřiny před pauzou potrestat Samoura.

Ve třetí části se soupeři dlouho střídali ve vedení. Domácím pomohla série dvanácti bodů, po které vedli 64:54 a měli poprvé na své straně dvouciferný náskok. Ten do konce čtvrtiny neudrželi, přesto byli za stavu 66:58 deset minut před koncem řádné hrací doby blízko k postupu mezi nejlepší osmičku Kooperativa NBL.

Po necelé minutě poslední části Olomoucko vedlo dokonce 69:58, pak se dovolilo soupeři, aby se šesti body v řadě vrátil do utkání. Zastavení hostující ofenzivy se vzápětí zrodilo pod košem BK REDSTONE, kde jeho hráči získali několik důležitých doskoků a po rychlých kontrech odskočili na 77:67 dvě a půl minuty před koncem a náskok, po kterém mohly odstartovat postupové oslavy hanáckého výběru.

Další články