Zde může být vaše reklama.

Startuje předkolo BK REDSTONE jede na palubovku USK Praha

BK REDSTONE jede na palubovku USK Praha

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2024 - 16:24

Poprvé v historii se basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko probojovali do předkola play – off a v souboji s USK Praha se pokusí postoupit do čtvrtfinále Kooperativa NBL. První utkání série, která se hraje na dvě vítězství, bude ve středu od 18 hodin hostit pražská hala Na Folimance.

„Soupeř má řadu mladých a šikovných hráčů, je to hladový tým, který hraje rychle a agresivně. V posledním kole nadstavby dokázal porazit Opavu, což vypovídá o jeho kvalitě. Pro nás je důležité, že jsme USK dokázali v základní části dvakrát porazit, současně si ale musíme uvědomit, že všem začíná nová soutěž a zápasy vyřazovací části budou jiné. Série bude rychlá, musíme být koncentrovaní od první minuty. Teď už se není na co šetřit. Do zápasu dáme všechny síly a pokusíme se získat první bod, který by nás dostal do velké výhody,“ plánuje trenér Olomoucka Andy Hipsher.

S koučem souhlasí kabina, která je připravena porvat se o průnik mezi nejlepších osm týmů elitní domácí soutěže. „Folimanka je specifická hala, ale i v ní se dá hrát. Budeme mít velkou motivaci, protože postup do čtvrtfinále by pro nás byl úspěch. V ideálním scénáři bychom chtěli vyhrát v Praze a sérii ukončit už ve druhém utkání doma,“ přibližuje uvažování hráčů křídelník Erik Klepač.

Po utkání v Praze bude série pokračovat už v pátek v 18 hodin v olomoucké Čajkaréně, případný třetí zápas by se hrál v neděli na půdě USK.

Další články