Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL K historickému postupu basketbalistů chybí jeden krok

K historickému postupu basketbalistů chybí jeden krok

foto: Petr Pelíšek

11. 04. 2024 - 15:13

Nejdůležitější domácí zápas sezony čeká na basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko. Ve druhém utkání předkola play – off vyzvou už v pátek od 18 hodin USK Praha. Pokud zvítězí postoupí poprvé v historii mezi nejlepší osm týmů v Kooperativa NBL.

„V prvním zápase jsme udělali důležitý první krok, ale nic není rozhodnuto. V Praze tým USK ukázal, že bojuje až do konce a museli jsme o vítězství bojovat až do poslední minuty, i když jsme vedli až o sedmnáct bodů. Potřebujeme být mentálně silní celý zápas a vyvarovat se horších pasáží. Když to dokážeme, můžeme sérii ukončit. Ale musíme nás výkon ještě zlepšit. Hlavně na doskoku, kde máme velký prostor na zlepšení,“ říká trenér Olomoucka Andy Hipsher.

Olomoucku vyšla první část zamýšleného plánu, teď se pokusí svoji práci dokončit. „Bez výhry Na Folimance bychom se do čtvrtfinále nedostali. To máme. Ale nemyslím si, že bychom v prvním předkole předvedli náš nejlepší výkon. Pořád tam byly mezery a nám nezbývá nic jiného než podat ještě lepší výkon v druhém zápase doma. Máme to ve svých rukou, víme, že USK se nevzdá, bude to s nimi opět tvrdý fyzický boj. Na to musíme být připraveni,“ očekává velkou bitvu kapitán BK REDSTONE Lukáš Feštr.

V posledním duelu soupeřů v Čajkaréně domácí vyhráli 67:66, přestože ještě sedm vteřin před koncem o bod prohrávali. Poslední střelu proměnil po přihrávce Feštra Adamu prakticky současně se závěrečnou sirénou. Další drama začíná.

Další články