Zde může být vaše reklama.

Olomouc se chystá na další ročník ITS Cupu. Turnaj tenistkám navyšuje dotaci na 80 000 dolarů

Olomouc se chystá na další ročník ITS Cupu. Turnaj tenistkám navyšuje dotaci na 80 000 dolarů

15. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Devátý ročník ITS CUPu je za dveřmi! V termínu 15. – 23. července se na rozpálenou olomouckou antuku navrátí každoroční mezinárodní klání žen v tenise. Turnaj rok před jubilejními desátými narozeninami nadále zvedá pomyslnou laťku a zvyšuje prestiž. Organizátoři po nadstandartním hodnocení minulých ročníků neusnuli na vavřínech a letos pro hráčky připravili téměř dvoumilionové prize money!

reklama poutak

Zkvalitnění podmínek se dotkne také ubytování hráček, jednou z novinek je režim +H (Hospitality), ten totiž účastnicím hlavní soutěže nabízí nárok na ubytování v přilehlém čtyřhvězdičkovém hotelu NH Collection Olomouc Congress po celé trvání jejich účasti v turnaji zcela zdarma. ITS CUP 2017 tak splňuje požadavky Mezinárodní tenisové federace a v rámci „tenisových osmdesátek“ na okruhu ITF stojí na nejvyšším stupínku.  
„Každý rok se snažíme divákům představit hráčky světové úrovně. Navýšení dotace turnaje by mělo pomoci přivést do Olomouce tenistky z první světové stovky, které fanoušci tenistu znají z televizních obrazovek,“ komentuje cíl letošního turnaje manažerka tenisové sekce OMEGA centra sportu a zdraví Jana Sovová.
Značný je také nárůst udělovaných bodů za umístění v turnaji. Tyto body umožňují hráčkám vzestup ve světovém žebříčku ženské tenisové asociace WTA. Oproti minulému ročníku si tak tenistky výrazně polepší i v tomto směru. Na vítězku čeká zápis v podobě 130 bodů, druhá z finalistek se pak může těšit na bodů 80.
Minulý ročník přinesl spoustu vypjatých zápasů i emotivních momentů. Otázkou tak pouze zůstává, kdo vystřídá loňskou vítězku Elizavetu Kulichkovou a zda na kurtech OMEGA centra pomohou diváci svou podporou do pokročilé fáze některé z domácích hráček.   Na své si však přijdou i fanoušci a jejich ratolesti. Mimo jedinečnou možnost vidět na vlastní oči přední světové hráčky, je i pro ně připraven bohatý doprovodný program. Přijďte si tak zpříjemnit druhou půlku července na ITS CUP 2017 a vychutnejte si spolu s námi krásu bílého sportu naživo. Vstupné je zdarma.

-age-

Další články