Zde může být vaše reklama.

Nahatý Shakespeare od Tramtarie proběhne online ve Full HD

Nahatý Shakespeare od Tramtarie proběhne online ve Full HD

foto: Archiv Divadla Tramtarie

25. 12. 2020 - 18:05

Stejně jako celý rok 2020 od vypuknutí pandemie koronaviru, ani jeho konec nepřináší nic dobrého pro živou kulturu. Proto se olomoucké Divadlo Tramtarie rozhodolo, že svým divákům nabídne rozptýlení v podobě komedie Kabaret nahatý Shakespeare, kterou nabídne online ve Full HD kvalitě na webu divadla.

Pro divadlo nejde o první představení, které bude online, už v říjnu poté, co došlo k opětovnému uzavření divadel, začala Tramtarie nabízet svým fanouškům online záznamy některých svých inscenací. A to proto, aby částečtně suplovala výpadek živých divadelních představení.

 
„I přes nelehkou dobu se v Tramtarii snažíme být našim divákům nablízku. Takže když oni nemůžou do divadla, tak musí naše divadlo přijít k nim domů. A jsem moc rád, že se nám podařilo natočit v nejvyšší kvalitě právě Kabaret Nahatý Shakespeare, neboť je to inscenace plná lehkosti, radosti a humoru, tedy věcí, které právě v dnešní době všichni potřebujeme.“ řekl Vladislav Kracík, který je uměleckým šéfem souboru Divadla Tramtarie.  

    
Pět nejslavnějších tragédií v jedné výjimečné divadelní komedii, tak by se dal shrnout kabaret plný improvizace a chytlavých písniček, ve kterém exceluje pět výrazných hereckých osobností. Těšit se můžete na Bořka Jouru, Martina Dědocha, Janu Posníkovou, Dominiku Hrazdílkovou a Václava Stojana. S touto pěticí se pak divák vydává na cestu po zapeklitých “shakespearologických” otázkách, na jejímž konci se dozvídá o Shakespearovi vše, co si přál vědět a bál se na to zeptat.  

 
“Kabaret Nahatý Shakespeare, který vznikl pod režijní taktovkou Jiřího Trnky z Činoherního studia v Ústí nad Labem, je v současné době jednoznačně nejúspěšnějším titulem Divadla Tramtarie. Na svém kontě má téměř 150 repríz a na domovské olomoucké scéně nikdy nebyl nevyprodán. Kromě toho jsme s Nahatým Shakespearem s úspěchem hostovali v mnohých divadlech po česku a několikrát i v zahraničí, jako například ve švédském Stockholmu nebo na mezinárodním festivalu Fest(in) on the boulevard v rumunské Bukurešti.“ dodal Kracík.

Další články