Zde může být vaše reklama.

V Prostějově probíhá festival amatérského divadla MedArt

V Prostějově probíhá festival amatérského divadla MedArt

01. 06. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Představením "Ani o den dýl!" byl v neděli večer zahájen festival amatérských divadel MedArt, který až do pátku probíhá na různých místech v Prostějově. Na diváky čeká ještě několik zajímavých kusů nejen od místních ochotníků.

{perex}
Festival s podtitulem "Proč by Hanák jezdil za divadlem ven, když ho má doma" probíhá v Prostějově již více než deset let, iniciovaly Hana Kotyzová a Blanka Oujezdská, dnes ho pořádá převážně Základní umělecká škola ve spolupráci s dalšími institucemi. Každý rok se na něm objeví desítky divadelních představení převážně od místních divadelních spolků, ale i hostů z jiných částí republiky či ze Slovenska.


Letošní ročník byl zahájen představením divadla Na Štaci z Němčic nad Hanou, které předvedlo kus Michaéla Clementa „Ani o den dýl!". Jednalo se o situační komedii, která diváky nadchla. Děj se točí kolem vztahu mladého páru, v němž muž přestane být šťastný, ale zároveň nemá dost sil a odvahy na rozchod. Dozví se, že když žijí v domácnosti tři lidé, milostný vztah dvou z nich se zákonitě musí rozpadnout, a proto pozval na pobyt svého kamaráda. Séria několika lží vytváří neustálý kolotoč trapasů, zmatených situací a momentů, kdy si lidé na scéně vykládají to či ono tvrzení různě.


V pondělí bylo možné vidět odpoledne tradiční pořad Zuškoviny, kde se každý rok prezentují zušky z nedalekého okolí se svými inscenacemi. Větší zájem veřejnosti pak vzbudila premiéra dramatizace hororového románu Stepfordské paničky v podání souboru Freak out z prostějovské zušky. Děj je o tom, jak se na prestižní dívčí škole mění charaktery dívek a nově příchozí se snaží přijít na kloub, čím to je. A dojdou k velmi zajímavým zjšitěním...


Divadlo hanácké obce patří k Prostějovu již zcela neodlučitelně. Včera představilo svou dramatizaci Strašidla cantervillského a díky tomuto lákavému kusu se podařilo zaplnit celé hlediště divadla za oponou. Publikum si ztvárnění rozhodně získalo a divadlo Hanácké obce tak ukazálo, že jej čeká zajímavá budoucnost.

Festival Medart trvá až do konce týdne a vyvrcholí v pátek večer divadelním recitálem.
Celý program najdete zde.

ilustrační foto: archiv

-jač-

Další články