Zde může být vaše reklama.

Situace v hnutí spOLečně Hekela: Budu hledat možnosti spolupráce ve světě kumštu

Hekela: Budu hledat možnosti spolupráce ve světě kumštu

23. 05. 2019 - 11:01

O čem se v Olomouci posledních pár dní mluvilo, se stane skutečností. Dosavadní náměstek za hnutí spOLečně Pavel Hekela končí, a bude nahrazen. Důvod? Jedním z nich má být i to, že se pětašedesátiletý Hekela neorientoval až tak dobře v práci s výpočetní technikou a nechtělo se mu komunikovat přes aplikaci Slack. Potvrdil to v rozhovoru pro Hanácký Večerník.

Jaká je dnes situace v hnutí spOLečně?
Jaká je situace v hnutí spOLečně nevím, protože jsme se názorově rozešli. A je iniciativou hnutí spOLečně, abych na místě náměstka pravděpodobně skončil.

Jaký je důvod?
Někde už to vyšlo, kde to uvedli kolegové z hnutí, že hnutí není spokojeno s mým manažerským stylem a s množstvím dosažené práce a s tempem práce. Jinými slovy si kolegové myslí, že pracuju málo a pomalu a manažersky špatně. Já si to nemyslím, nemyslí si to ani kolegové z koalice, pan primátor uvedl, že je s mou prací spokojený a nemá tento pocit. Já bych zase řekl, že všechno, o co hnutí spOLečně usilovalo, se mi podařilo prosadit. Přestože jsem v Radě města jediný člověk za hnutí spOLečně a mám tedy nejtěžší pozici.

Včera jsem odposlechl hovor, jehož autora nebudu citovat, ale bylo řečeno: Hekela neumí počítač.
Tomu se můžu jenom smát. Pracuji na počítači od dob, kdy jsem byl ředitelem Českého rozhlasu, kdy notebooky byly výsadou topmanažerů. Asi je možno mi vytýkat nedostatek komunikace přes portál Slack.

Pakliže by k této výměně došlo, kam povedou vaše kroky?
Já jsem, prosím pěkně, už dva roky penzionovaný, Rozhlížel bych se po nějaké další činnosti zhruba od září. Taky bych si udělal prázdniny. Do divadla se jako herec nebo režisér asi nevrátím, ani takovou nabídku nemám. Samozřejmě to ale umím a je to moje profese, takže samozřejmě budu hledat nějaké možnosti spolupráce ve světě kumštu.

Vydáte k věci nějaké oficiální prohlášení?
Nechci vystupovat nijak útočně proti hnutí spOLečně, nemám to vůbec v úmylu. V každém případě, budu- li opouštět místo náměstka, nebo budu-li rezignovat na zastupitelský mandát, v každém případě k tomu vydám nějaké prohlášení. Tiskovou zprávu, ať zazní jasný názor ode mne. Už teď sleduju, že scénářů, a divokých, je poměrně hodně. Řeknu za sebe pravdu. Ale v žádném případě nekončím ze zdravotních důvodů, přestože už jsem zaznamenal i takové pokusy o interpretaci. Mám mandát od voličů, nikoli od hnutí, a voličům se budu za případné kroky omlouvat.

Další články