Zde může být vaše reklama.

Otevřená radnice: Co říkají Žbánek a Major?

Otevřená radnice: Co říkají Žbánek a Major?

foto: archiv

19. 07. 2019 - 11:00

Kdy bude prosím zprovozněn most u Bristolu? Dopravní situace s napojením Dobrovského ulice na Masarykovu je doslova zoufalá.
Eliška Janásová, Olomouc, 62 let

Martin Major: Stavba mostu v Komenského ulici je součástí protipovodňových opatření v centru Olomouce a souvisí s mnoha navazujícími pracemi. Zhotovitel i investor nás opakovaně ujistili, že tato složitá stavební akce probíhá podle harmonogramu a že most v Komenského ulici bude stavebně dokončen ještě letos. Konec konců, někdy v těchto dnech bude probíhat betonování mostovky, takže i sami Olomoučané mohou sledovat, jak ta stavba postupuje. Jakmile bude most zkolaudovaný, vrátí se na něj doprava a uvolní se průjezd Komenského a Pasteurovou ulicí, což velmi uleví jak této části Olomouce, tak vlastně i celému městu.

Lze prosím něco dělat s rušením nočního klidu v pátek večer u Varny a u Belmonda?
Jan Martínek, Olomouc, 34 let

Mirek Žbánek: Rušení nočního klidu je problémem v centru i na sídlištích. K hluku před bary přispěl zákaz kouření – když se kuřáci po pár pivech venku nahlas baví, večer se to zpravidla rozléhá. Za hluk, který vytváří hosté, přitom nelze postihovat provozovatele hostinských zařízení. Strážníci řeší měsíčně desítky oznámení a jsou vždy připraveni vyjet a situaci zkontrolovat. Naráží ale na důkazní nouzi. Oznamovatelé by měli hlídce pomoci usvědčit konkrétní příliš hlučné osoby. Problematikou se zabývala i městská rada, která uložila strážníkům častější hlídkovou činnost. Zvažovali jsme i regulaci otevírací doby barů, s tím se ovšem pojí komplikace – hrozí zrušení obecně závazné vyhlášky nebo její části Ústavním soudem.

Ptejte se vedení města Olomouce na e-mailové adrese
otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz
a my Váš dotaz necháme zodpovědět!

Další články