Zde může být vaše reklama.

Máte dotaz? Otevřená radnice: Ptejte se vedení města!

Otevřená radnice: Ptejte se vedení města!

04. 07. 2019 - 19:00

Ptejte se vedení města Olomouce na e-mailové adrese otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz a my Váš dotaz necháme zodpovědět!

Vážený pane primátore, tvrdíte, že chcete občanům otevřít radnici, ale zatím z toho mám jenom ten dojem, že jste ji pouze „pootevřeli“. Jak je to doopravdy? Karel Chramosta (64 let), Olomouc

Troufám si tvrdit, že jsme dveře radnice otevřeli opravdu dost razantně. Když pomineme fakt, že teď vizuálně přístupnost radnice poněkud zhoršuje lešení, které provází současnou rekonstrukci fasád, s občany se setkávám nepochybně v takové intenzitě, jakou tohle město nepamatuje. Nejde jen o návštěvy občanů v kanceláři primátora či o větší prostor pro veřejnost při jednání městského zastupitelstva, otevřenou radnici nabízíme třeba i v rámci televizního pořadu stejného názvu na TV Morava. Už tři měsíce každý týden odpovídám na otázky, které pokládají Olomoučané buď přímo na kameru, nebo prostřednictvím e-mailu. Nejsou to vždy příjemné otázky, ale na každou se snažím odpovědět co nejvíce podrobně a narovinu. A nyní tato možnost bude i pravidelně v Hanáckém večerníku. Toto vedení města chce k otevřenosti přispět i pravidelnými setkáními s komisemi městských částí, účastí na jednáních klubů seniorů a dalšími a dalšími podobnými novými akcemi. Snažíme se poslouchat Olomoučany a reagovat na to, co je trápí a co chtějí. Na internetu jsou zveřejněny záznamy z jednání zastupitelstva, zveřejňujeme zápisy z Rady města, téměř ke každému zásadnímu tématu zasedají pracovní skupiny, kde jsou zastoupeny všechny politické strany v zastupitelstvu, připravujeme zveřejňování maximálního množství dat, které město má k dispozici a mohl bych takto pokračovat dál přes dlouhodobý investiční plán, který městu chyběl až po plán veřejných zakázek, který umožní zájemcům o práci a dodávky pro město připravit se s předstihem na veřejnou soutěž. Co nám zákon nezakazuje, nechť je veřejné.

Další články