Zde může být vaše reklama.

Exolomoucký kapitán Patera se vrací, stal se trenérem Rytířů

Exolomoucký kapitán Patera se vrací, stal se trenérem Rytířů

17. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jednatel klubu Rytíři Kladno Pavel Patera bude v příští sezoně působit zároveň jako hlavní trenér A-týmu, s nímž se po dvou letech v druhé nejvyšší soutěži pokusí o návrat do extraligy. Dosavadní trenéři Jindřich Lidický s Davidem Čermákem se vrací ke kladenské mládeži.

Pro čtyřnásobného mistra světa a olympijského vítěze Pavla Pateru je pozice hlavního trenéra A-týmu Rytířů další obrovskou výzvou jeho výjimečné hokejové kariéry. „Zvažovalo se několik různých variant, ale Jaromír Jágr nakonec projevil přání, abych se áčka ujal i jako trenér. Nebojím se toho a souhlasil jsem. Jsem přesvědčený, že se mi podaří úspěšně skloubit práci jednatele s pozicí hlavního trenéra, což není výjimkou ani v některých jiných hokejových klubech,“ prohlásil Patera s tím, se fanoušci postupně dozvědí jména hráčů, kteří budou nadále oblékat kladenský dres. Jako první potvrdil setrvání útočníků Patrika Machače s Tomášem Redlichem a obránce Martina Kehara. Všichni jmenovaní mají podepsanou novou jednoletou smlouvu s roční opcí. Tu Rytíři uplatnili pro příští sezonu také brankáři Lukáši Cikánkovi. „Jména nových posil do konce měsíce zveřejnit ani nejde, protože mají ve svých klubech stále platné smlouvy,“ upozorňuje Patera.

Kladno naopak opouští David Stach, který se dohodl s extraligovou Plzní, a do zámoří odcházející junior Yuki Miura. Vedení klubu nadále nepočítá se službami útočníků Tomáše Pituleho, Davida Dvořáčka, Michala Lukáče, Vojtěcha Šilhavého a Martina Čurdy, nová smlouva nebyla nabídnuta ani obráncům Arťomu Těrnavskému a Václavu Koláříkovi.

 „Na skladbě kádru pracuji už od začátku března, kdy jsem nastoupil do funkce jednatele klubu. Jednotlivé hráče jsem si chtěl ještě potvrdit s hlavním trenérem. Tím se teď stávám já a pochopitelně mám o mužstvu své konkrétní představy. To samé platí o mých asistentech. Jejich jména ještě neprozradím, nejprve je prokonzultuji s Jardou Jágrem,“ vysvětluje Pavel Patera.

Nový trenér zahájí letní přípravu na nadcházející ročník WSM ligy už za čtrnáct dní 28. dubna. 

-age-

Další články