Zde může být vaše reklama.

Plzeň - Olomouc 1:0. Ale byla to nuda a hokejová holomajzna

Plzeň - Olomouc 1:0. Ale byla to nuda a hokejová holomajzna

15. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První čtvrtfinálový duel, hraný v Plzni, přinesl opatrnost z obou stran. Hokejové krásy bylo pomálu, a branek ještě méně. Spolejlivý Konrád držel čisté konto do osmnácté minuty prodloužení, pak ale po chybě obrany i on kapituloval a Plzeň tak získala první vítězství v sérii.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:0 p.p. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Stav série: 1:0

Branky a nahrávky: 77. Svoboda (Kratěna). Rozhodčí: Hradil, Polák – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5009. Střely na branku: 19:37. Zblokované střely: 17:19. Hity: 39:14. Vhazování: 37:44. Průběh utkání: 1:0. Nejlepší hráči: Machovský (PLZ) - Konrád (OLO).

HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka, Špaček – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.

HC Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Holec – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, Mikúš – Pekr, Rác, Kucharczyk.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, mohutně povzbuzováni početným táborem fanoušků v plzeňské hale. Rozhodčí hned zkraje nasadili přísný metr a jen tím znásobili opatrnost herního projevu obou celků. První vzrušení přinesl na poloprázdné tribuny okamžik v pětadvacáté minutě, kdy hlavní rozhodčí neuznal branku Plzně. Čím déle však trvalo bezbrankové skóre, tím méně byla hra ke koukání. Za Moru střílel Řípa a dorážel Eberle, snažil se Rác, ale nikdo Machovského nepřekonal. Utkání dospělo do prodloužení, v němž se, stejně jako během zíkladní hrací doby, rodily šance téměř výhradně po drobných chybách beků na obou stranách. Olomouci dvakrát zazvonila tyčka, o osudu utkání tak rozhodlo až špatné střídání Olomouce a následná přesilovka domácích. V ní využil chybného rozestavení olomouckých beků zcela nepokrytý Tomáš Svoboda a urval Plzni první vítězství v sérii.

-ms-

Další články