Zde může být vaše reklama.

Sparta si veze z Olomouce dva body, Mora ztratila vyhraný zápas

Sparta si veze z Olomouce dva body, Mora ztratila vyhraný zápas

01. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Navázat na bodový zisk z Třince se snažila Olomouc v nedělním extraligovém pokračování, a plán jí dlouho vycházel na výbornou. Jenže hokej se hraje šedesát minut, a ne jen padesát. Ještě zhruba deset minut před koncem vedla Olomouc 2:0 a vládla kluzišti, pak ale Pražané dvěma slepenými góly vyrovnali skóre a v prodloužení urvali zápas pro sebe.

luneta banner

HC Olomouc - HC Sparta Praha 2:3 p.p (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

První třetina přinesla před naplněným olomouckým zimákem vyrovnaný hokej, ospalá Sparta svou roli favorita příliš nenaplňovala. Kohouti to také byli, kdo šel v zápase do vedení - po chybě ve sparťanské rozehrávce se puku zmocnil Knotek a vstřelil úvodní gól zápasu.

Ve druhé třetině pak Olomouci narostla křídla a postupně začala vymazávat Spartu z ledu: nejprve Kevin Sundher nastřelil tyč, pak se ale znovu prosadila první lajna se Sundherem a Marek Laš střelou zápěstím k tyči zvýšil na 2:0. Olomoucký tlak se ale stupňoval; za Honzíkem znovu zvonila tyč, před odkrytou bránu se dostal osamocený Knotek. Krátce před sirénou se hostům podařilo překonat Konráda, ale rozhodčí gól správně neuznal. Puk totiž přešel brankovou čáru až po písknutí.

Poslední třetinu zahajovala Olomouc přesilovkou, Sparta se ale hned po buly zkoušela hnát za vyrovnáním. Následující minuty patřily Konrádovi, . Sparta se po drtivém tlaku přeci jen dostala nejprve ke snížení - Rousek měl z dorážky štětsí a snížil na 2:1, bezprostředně potéstřílel Juraj Mikúš a vyrovnal. Opaření Hanáci začali chybovat, Pražané se ubytovali před Konrádem, vyrovnaný stav ale už vydržel a poslal zápas do prodloužení.

Hned po rozehrání se na Konráda řítil Forman, minul ale branku. Šťastnější nakonec byla Sparta, která dva body urvala díky střele Uhera.

Branky a nahrávky: 9. J. Knotek (Laš), 28. Laš (J. Knotek, Sundher) – 48. Rousek (J. Hlinka, Pech), 49. Mikuš (Kumstát, Pech), 64. Uher (Černoch)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Rác.
HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna – Rousek.

Další články