Zde může být vaše reklama.

Carla Kriterijní liga 202 V Bělkovicích závodili cyklisté v kategorii žen a mládeže

V Bělkovicích závodili cyklisté v kategorii žen a mládeže

foto: archiv redakce

06. 06. 2021 - 10:33

Bělkovicko-Lašťanské kritérium pořádané pro ženy a mládež, to byl skvěle uspořádaný závod, zasazený do malebného prostředí kolem Lašťanského rybníka. Konal se na 1,3 km dlouhém okruhu v Lašťanech.

V kategorii žen zvítězila Nikola Bajgerová z týmu Team Dukla Praha s 26 body před úřadující mistryní republiky a stájovou kolegyní Jarmilou Machačovou s 21 body a na třetím místě se umístila mladičká talentovaná závodnice Kristýna Burlová s 15 body.

Po prvním bodování se odpoutala od pelotonu úřadující mistryně republiky Jarmila Machačová. Vzápětí se za ní do úniku vydala její stájová kolegyně Nikola Bajgerová. Následně se tyto závodnice spojily a ve dvojici pokračovaly dál. V druhé polovině závodu peloton dojel tuto uprchlou dvojici a v závěru spurtoval celý peloton. Rozhodně se neztratila ani prvním rokem žena Kristýna Burlová, která se ještě v minulém týdnu věnovala hlavně maturitě a rovnou tak zvaně ze školních lavic skočila do závodu. I přesto, že v podstatě teprve začíná, nikterak to neovlivnilo její výkon v závodě, a tak si zaslouží velkou pochvalu.

V kategorii juniorek zvítězila Nela Slaníková z týmu Kreuziger Cycling Academy, před dvojicí z týmu BRILON RACING TEAM MB Kristýnou Zemanovou a Kateřinou Hladíkovou.

V kategorii juniorů zvítězil prostějovský Matyáš Koblížek s 29 body před táborským Fialou s 23 body a domácím borcem Danielem Mrázem, který získal 16 bodů.

Z výsledků
Ženy
1. Bajgerová Nikola (Team Dukla Praha) 26 bodů
2. Machačová Jarmila (Team Dukla Praha) 21 bodů
3. Burlová Kristýna (Team Dukla Praha) 15 bodů

Juniorky
1. Slaníková Nela (Roman Kreuziger Cycling Academy)
2. Zemanová Kristýna (BRILON RACING TEAM MB)
3. Hladíková Kateřina (BRILON RACING TEAM MB)

Junioři
1. Koblížek Matyáš (TUFO PARDUS Prostějov) 29 bodů
2. Fiala Matyáš (ČEZ Cyklo Team Tábor) 23 bodů
3. Mráz Daniel (Mapei Merida Kaňkovský) 16 bodů

Další články