Zde může být vaše reklama.

Dnes v redakci: Předali jsme policii svědectví o školce Michalské stromořadí

Dnes v redakci: Předali jsme policii svědectví o školce Michalské stromořadí

19. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Někdy je žurnalistika celkem radostná práce. Zvlášť pokud má člověk dělat rozhovor se sportovcem, kterého měl v dětství za vzor všeho. Tak se Blaťákovi konečně poštěstilo vyzpovídat Jiřího Látala, a ke štěstí mu už chybějí jen Carl Lewis, Matti Nykänen a Penelope Cruz. Třeba jednou.

V poledne jsme na policii předali všechna svědectví, která se týkají případu školky Michalské stromořadí. Bývalé i současné učitelky obvinily ředitelku z nehorázného bossingu, přičemž se v první chvíli bály se podepisovat kvůli osobní známosti paní ředitelky a vedoucí školského odboru. Už bychom v oboru nenašly místo, kdyby se nám chtěla pomstít, říkaly jako jeden muž (jako jedna žena). Na základě publikovaných textů se ozvali i rodiče se svými zkušenostmi, a tvrzení byla tak závažná, že jsme je předali tam, kam jsme je předat měli. Jsou v dobrých rukou krále Miroslava.

Rozhovor s hokejistou Jiřím Látalem proběhl odpoledne v Crosscafé, byl fajn a je jenom škoda, že musel ukončit kariéru tak brzy. Jen malá poznámka, o které hokejisté vědí, fanoušci možná ne: Jaromír a Jiří Látalové jsou bratři, a současný hokejista Mladé Boleslavi téhož jména je Jiřího synovec. Třeba ho někdy uvidíme v olomouckém dresu.

Skrze právní kroky prostějovské radnice vůči naší redakci (pro připomenutí: tajemník Baláš and company chtějí omluvu za publikované fotografie, na nichž jsou zachyceni na pracovišti při bujarém večírku, o němž tvrdí, že je to Silvestr, kdy se podle nich na pracovišti zrubat podle Zákoníku práce můžete...) se celou tou věcí podrobně zabýváme. Jednak jsme včera pustili ven další fotky, podle nichž to ovšem vypadá, že je Silvestr skoro každý den v roce, jednak jsme v principu přišli na to, že... ale to si necháme až k soudu. Každopádně je to legrace. Co se týče Prostějova, pracujeme na článku s pracovním názvem "Fenomén Sokolovi". (Zda bude mít Sokol na předvolebních plakátech zase tak nemožně vyžehlený obličej v grafickém programu, zatím agentury nesdělily).

Poslední, co nás dnes zajímalo, nesdělíme, jen naznačíme. Je v Olomouci divadlo, které jeden dobrý muž zprovoznil za své. Je skvělé. Je v Olomouci druhé divadlo, které narozdíl od prvního léta letoucí bralo celou řadu všelijakých dotací, na rekonstrukci sálu, a na kdovíco dalšího. To druhé teď chce prvnímu "šlohnout" prostory, v nichž hraje. Všechno se odehrává v zákulisí, ale my o tom víme, protože kvůli téhle nejistotě jsme byli nuceni zrušit Prvomájovou módní přehlídku, která už byla de facto hotová. Tož tak.

Hezký večer z redakce.

Další články