Zde může být vaše reklama.

Komunisty v kraji povede do voleb opět Alexander Černý

Komunisty v kraji povede do voleb opět Alexander Černý

28. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po Pirátech ohlásili volbu lídra pro Olomoucký kraj do sněmovních voleb také komunisté. K žádnému překvapení nedošlo a je jím opět poslanec Alexander Černý. Hanácký Večerník spočítal, kolikrát už Černý vedl komunistickou kandidátní listinu.

Komunistická strana Čech a Moravy zvolila krajské lídry pro sněmovní volby, které se uskuteční letos na podzim ve třech krajích. „V Královéhradeckém kraji uspěl poslanec Zdeněk Ondráček, v Olomouckém kraji poslanec Alexandr Černý a v Praze poslankyně Marta Semelová,“ informovala ČTK mluvčí strany Helena Grofová.

Alexander Černý je komunistickým poslancem již od roku 2002, letos tedy slaví patnácté výročí v Poslanecké sněmovně. Už od vzniku krajů v roce 2000 je rovněž krajským zastupitelem, kde si mandát prodloužil vloni na podzim. Do politické funkce byl poprvé zvolen v roce 1994, kdy se stal zastupitelem města Olomouce.

Černý je komunistickým stínovým ministrem obrany a na toto téma pravidelně vystupuje v celostátních médiích. Proslulý je také tím, že se hrdě honosí titulem RSDr., který dostávali absolventi Vysoké školy politické Ústředního výboru Komunistické strany Československa. Titul pro nadějné komunistické kádry později dostal mezi lidmi označení „rozhodnutím strany doktor“ či „rychle snadno doktor“.

Vzhledem k nedostatku osobností uvnitř současné KSČM je Černý pravidelným lídrem kandidátních listin. Krajským lídrem byl pětkrát, tím sněmovním zatím čtyřikrát. O takové kariéře by se mohlo členům konkurenčních stran jen zdát.

Jakub Čech

Další články