Zde může být vaše reklama.

Lisková v Olomouci narazila: Vrchní soud potvrdil zrušení samozvaného doněckého konzulátu

Lisková v Olomouci narazila: Vrchní soud potvrdil zrušení samozvaného doněckého konzulátu

26. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Vrchní soud v Olomouci dnes potvrdil zrušení samozvaného doněckého konzulátu. Lisková jej otevřela před dvěma lety v Ostravě. Soud tak zamítl její odvolání jako předsedkyně zapsaného spolku Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky a údajné honorární konzulky. Vrchní soud tak potvrdil verdikt Krajského soudu v Ostravě z loňského 28. června.

Foto: Lisková se v minulosti nechala fotografovat i jako kyprá Hanačka v Dubu nad Moravou. Zdroj: Facebook Nely Liskové

Banner Florcenter

Liskovou rozhodnutí soudu nepřekvapilo, se svým advokátem se chce odvolat dovolání k Nejvyššímu soudu. „Odvolání jsme zamítli jako nedůvodné. Spolek sice vznikl zápisem do obchodního rejstříku, kdy měl zapsán účel, který nebyl v rozporu se zákonem, tedy spolupráci a na to navazující činnosti se subjekty České republiky a Doněckou oblastí. Po dvou dnech od zápisu ale změnil stanovy, když místo Doněcké oblasti uvedl Doněckou lidovou republiku. Ta ale rozhodně není státem, který by byl kýmkoli na světě uznávaným. V takovém případě jednání spolku zasahuje do suverenity jak České republiky, tak Ukrajiny, kam toto území spadá, a jeho činnost je nezákonná,“ vysvětlila předsedkyně senátu vrchního soudu Alena Ježková

Doněcká lidová republika je samozvaná republika, která není uznána žádným mezinárodně uznaným státem. Území je kontrolováno ozbrojenými povstalci. Ukrajinská vláda Petra Porošenka tyto separatisty označuje jako teroristickou organizaci. Žádný členský stát OSN neuznává Doněckou lidovou republiku, DLR uznala jen Jižní Osetie, která sama je uznána jen Ruskem,Venezuelou, Nikaraguou a Nauru.

-vb-

 

Další články