Zde může být vaše reklama.

Olomoucko zažije příští týden letecké cvičení NATO. Libavá bude jedním z center dění

Olomoucko zažije příští týden letecké cvičení NATO. Libavá bude jedním z center dění

16. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na základě usnesení vlády ČR číslo 1172 ze dne 19. prosince 2016 se ve dnech od 23. srpna do 12. září 2017 uskuteční na území ČR cvičení AMPLE STRIKE 2017 a to za účasti členských a partnerských států NATO. Cílem společného výcviku aliančních a partnerských jednotek bude především sladění činnosti pilotů taktického a vrtulníkového letectva s činností předsunutých leteckých návodčích a velitelů pozemních jednotek.

videoprojektory web

Cvičení se zaměří zejména na zvýšení odbornosti v procedurách přímé letecké podpory a standardizaci postupů v mezinárodním prostředí. Dalším cílem cvičení bude udržení a rozvoj schopností útvarů Armády ČR v poskytování podpory hostitelskou zemí zahraničním jednotkám.

Hlavními místy cvičení budou 22. základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou a vojenské výcvikové prostory Boletice a Libavá. Vojáci budou využívat také 21. základnu taktického letectva Čáslav, Správu letiště Pardubice a 15. ženijní pluk v Bechyni.

Největší letové úsilí se uskuteční v pracovních dnech v termínu od 28. srpna do 8. září 2017 v časech 09.00 hod. až 23.00 hod., ve dnech pracovního klidu však může dojít k příletům či odletům letecké techniky nebo k jednotlivým přeletům mezi operačními prostory. Letová činnost bude rovnoměrně rozvržená do čtyř prostorů a to Náměšť, Libavá, Boletice a Bechyně.

Bližší informace o cvičení včetně techniky a vzdušných prostorů budou průběžně zveřejňovány na webových stránkách základny www.lznamest.army.cz a na facebooku.

-vb-

Další články