Zde může být vaše reklama.

Šumperk participativně: Občané sami rozhodnou o využití 750 000 z rozpočtu města

Šumperk participativně: Občané sami rozhodnou o využití 750 000 z rozpočtu města

16. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

I v letošním roce město Šumperk připravilo tzv. participativní rozpočet, který dává občanům možnost přímo rozhodovat o použití finanční částky ve výši 750 000 korun z veřejného rozpočtu města na realizaci menších investičních akcí. Prostřednictvím ankety mohou obyvatelé města do pátku 23. února 2018 hlasovat pro jednu z nabídnutých možností.

Město Šumperk průběžně zaznamenává podněty ke zlepšení (např. prostřednictvím korespondence s úřadem, webové aplikace Požadavky občanů apod.). Z podnětů vybralo pět, o kterých je již nyní možné hlasovat. Podněty byly vybrány s ohledem na jejich realizovatelnost (musí se týkat pozemku či majetku města Šumperka a musí být realizovatelné již v průběhu letošního roku).  Prostřednictvím ankety mohou obyvatelé města hlasovat pro jednu z možností až do pátku 23. února 2018 do 17:00 hodin. Přestože vítězný bude pouze jeden návrh, ostatními se bude město zabývat a případně je zařadí do rozpočtu v následujících letech.

neolstav inz ucetni

V loňském roce mohli občané prostřednictvím participativního rozpočtu hlasovat poprvé, zvítězila možnost pořízení nového mobiliáře ve městě v prostoru městské památkové zóny. Za částku půl milionu korun byly pořízeny nové odpadkové koše, stojany na kola a nové lavičky, které byly již nakoupeny a v jarních měsících budou instalovány. Hlasovat můžete pomocí elektronického formuláře níže a případně v Informačním centru Šumperk v budově divadla prostřednictvím tištěného formuláře.  

V nabídce pro letošní rok je vybudování dětského hřiště na travnaté ploše u budovy divadla, dílčí úprava parku včetně vybudování hřiště na pétangue ve Dvořákových sadech, oprava chodníku v České čtvrti, a oprava chodníku v ulici Zahradní nebo na ulici Sluneční.

-vb-

 

Další články