Zde může být vaše reklama.

Vezmou mu invalidní důchod? Podle státního zástupce Dvořák zneužívá sociální dávky

Vezmou mu invalidní důchod? Podle státního zástupce Dvořák zneužívá sociální dávky

09. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nenapravitelný velkopěstitel konopí Dušan Dvořák odešel minulý týden od prostějovského soudu s dvouletým trestem a tříletým podmíněným odkladem. Kromě toho má ale důvod obávat se odnětí invalidního důchodu. Okresní správě sociálního zabezpečení to navrhne státní zástupce Ivo Černík.

videoprojektory web

Plný invalidní důchod byl Dvořákovi přiznán v roce 2012, ten si pak léta stěžoval, že je mu „znemožňováno pracovat”. Nyní mu to podle všeho bude znovu umožněno.

Státní zástupce: Dvořák je prokazatelně schopen pracovat
Podle názoru prostějovského státního zástupce Ivo Černíka však Dvořák zneužívá sociální systém. „Zvažuji podání podnětu Okresní správě sociálního zabezpečení o přezkoumání zdravotního stavu Dušana Dvořáka, který pobírá invalidní důchod nejtěžšího stupně. Pokud je ale schopen trávit čas podáváním stovek nejrůznějších žalob a stížností či vykonávat například zahradnické práce, když pěstuje stovky rostlin konopí, pak by měl zvládnout i běžné zaměstnání,“ řekl Černík. Pěstiteli, který je za pěstování konopné drogy stíhán opakovaně, tak v nejbližší době reálně hrozí ztráta poměrně štědrého sociálního příspěvku, který posledních pět let od státu trvale pobíral.
-vb-

Další články