Zde může být vaše reklama.

Senátor Libor Michálek navštíví Olomouc a Prostějov

Senátor Libor Michálek navštíví Olomouc a Prostějov

18. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Libor Michálek, který se jako oznamovatel nekalého jednání stal symbolem boje proti korupci, navštíví v pátek 20. května Olomoucký kraj. Na programu má dvě besedy se středoškoláky a další dvě pro veřejnost.

Libor Michálek proslul především kauzou, kdy v roce 2010 působil jako ředitel Státního fondu životního prostředí a oznámil policii a veřejnosti, že se chystá odklon veřejných finančních prostředků na volební kampaň ODS. Den po oznámení byl odvolán, nakonec však musel skončit i ministr Drobil. Na podzim roku 2012 byl Libor Michálek za koalici zelených, Pirátů a lidovců zvolen do Senátu.

Právě na pozvání zelených přijede Michálek do Olomouckého kraje. Nejprve ho čeká beseda se studenty Gymnázia Hejčín, kde jim přiblíží způsob práce Senátu a představí jim metody boje proti korupci.

V 16. hodin v prostějovské kavárně Botanico café na Wolkerově ulici bude besedovat s prostějovskou veřejností. Setkání bude moderovat politilog Jakub Lysek, prostor ale bude i pro dotazy od diváků.

Občané Olomouce se mohou těšit na besedu v 18. hodin v prostorách Naše café na Dolním náměstí. „Libor Michálek již několikrát prokázal své morální kvality, když na korupci upozornil. Myslím, že setkání s ním bude rozhodně zajímavé a bude o čem mluvit, veřejnost často nemá představu, jak vlastně Senát funguje a jak se daří prosazovat protikorupční opatření, např. v rámci projektu Rekonstrukce státu,“ pozval Ivo Lužný, místopředseda prostějovských zelených.

 

-jač-

Další články