Zde může být vaše reklama.

Galerie U Mloka spoléhá na pomoc lidí,vybírá na svůj provoz

Galerie U Mloka spoléhá na pomoc lidí,vybírá na svůj provoz

27. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Známá olomoucká galerie U Mloka rozjela celorepublikovou kampaň na podporu svého provozu. Přispět mohou lidé i symbolickou částkou, za jejich pomoc jim galerie nabízí originální odměny.

Galerie U Mloka už je více než dvacet  let otevřeným prostorem, který dává šanci mladým  začínajícím umělcům, představuje moderní umění, ale také ve svých prostorách pořádá doprovodné kulturní programy nebo vzdělávací aktivity, a především jako součást olomouckého P-centra nabízí prostor chráněný od návykových látek.

Teď se galerie obrací na své fanoušky a  milovníky všeho druhu umění s prosbou o pomoc. „Vybrané prostředky chceme použít na údržbu galerie. Klimatizace je dvacet let stará a potřebuje resuscitovat, galerie je ve sklepních prostorách, takže musí  dýchat. Stejně tak stěny by potřebovaly nový kabátek, omítka je na mnoha místech dávno opadaná a rámy na vystavená díla už také dosloužily,“ shrnuje, na co všechno by chtěli vybrané peníze využít, galeristka Eva Červenková.

Výměnou za finanční podporu nabízí galerie originální odměny. „Snažili jsme se vymyslet pro každého něco, ale zároveň aby to mělo nějakou spojitost přímo s galerií. Nabízíme jako odměnu třeba díla umělců, kteří u nás vystavovali, nebo možnost uspořádat si v galerii vlastní výstavu. Velkou podporu máme také z kavárny Naše Café,“ dodává Červenková. „Rozhodli jsme se galerii podpořit, protože věříme, že káva a umění jdou k sobě říká provozovatel kavárny Petr Šeda.

Galerijní sbírka, která probíhá pod záštitou projektu HITHIT, potrvá až do 8. května. „Věříme, že za pomoci veřejnosti, se nám podaří vybrat dostatek peněz a galerie bude nadále sloužit jako otevřený komunitní prostor. Galerie U Mloka a její Genius Mloci, jak říkáme, je pro nás všechny srdeční záležitost,“ doplňuje výkonná ředitelka P-centra Veronika Jurečková.

-vb-

Další články