Zde může být vaše reklama.

Letní Flora láká na Setkání v Rajské zahradě, Léčivou sílu stromů i unikátní výstavu terakotové armády

Letní Flora láká na Setkání v Rajské zahradě, Léčivou sílu stromů i unikátní výstavu terakotové armády

10. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc se na stejnojmenném olomouckém výstavišti uskuteční od 17. do 20. srpna 2017. Návštěvníci se mohou těšit na záplavu nádherných květů právě vrcholícího léta i bohatý doprovodný program.

videoprojektory web

Setkání v Rajské zahradě

Hlavní květinová expozice v pavilonu A představí tuto sezónu rovnou dvě hlavní témata. První nese název Setkání v Rajské zahradě. Autor expozice profesor Ivan Otruba hledal Rajskou zahradu a nalezl ji právě na Floře. Při své práci se inspiroval Starým zákonem a knihou Genesis. Architekt Otruba je ostatně také autorem knihy Hledání rajských zahrad, kterou během letní etapy výstavy představí a první den Flory se v 16.00 mohou fanoušci těšit i na autogramiádu.

Léčivá síla stromů

Druhá hlavní expozice v největší hale olomouckého výstaviště se jmenuje Léčivá síla stromů a připravil ji spolek Pelero cz , který se snaží podporovat pěstování a využití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Léčivé rostliny si stále udržují velkou oblibu, jen je třeba stále připomínat, že jejich zdroje nejsou nevyčerpatelné, mají-li být ku prospěchu. Také proto připravilo Pelero cz odborný doprovodný program. Návštěvníci Flory se mohou těšit na přednášku Jarmili Podhorné na téma Gemoterapie (moderní alternativní léčebná metoda, pozn. red.), Karla Duška, který vysvětlí principy Aquaponie, doktorku Helenu Pluháčovou a její přednášku o možnostech využití zeleného ječmene, nebo na doktorky z Mendelovy univerzity, které představí choroby a škůdce léčivých rostlin.

Návštěvníci se tak na naší výstavě mohou pokochat krásami letní přírody, ale zároveň si mohou odnést i řadu nových poznatků a vědomostí," vysvětluje výběr expozic ředitel Výstaviště Flora Jiří Uhlíř.

Hlavní pavilon bude také patřit již tradiční přehlídce Vyznání růžím, která vzdá holt královně květin.

Náhlednutí do hrobky prvního čínského císaře Čchin Š´-chuang-ti

Svaz školkařů představí svou expozici okrasných dřevin v pavilonu B. Společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C s ústředním tématem Plevele. V pavilonu E čeká návštěvníky expozice čínského Kunmingu, který je ve své vlastní nazýván „městem věčného jara" a sídlí zde největší květinová burza v Asii. Pořadatelé očekávají, že tato expozice nadchne především odborníky zahradnického oboru.

Velkým lákadlem je vzdělávací a interaktivní výstava Terakotová armáda- Odkaz prvního čínského císaře.

-kz-

Další články