Zde může být vaše reklama.

Premiér Sobotka přijede do Olomouce jednat o východní tangentě

Premiér Sobotka přijede do Olomouce jednat o východní tangentě

18. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Příprava východního obchvatu Olomouce bude tématem zářijové návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky. Předseda vlády do hanácké metropole zavítá v sobotu 3. září. Termín už je potvrzen a Bohuslav Sobotka s cestou počítá.

Premiér Sobotka se kvůli obchvatu města, který by měl odvést tranzitní dopravu z Holice, Hodolan, Bělidel, Chválkovic a Týnečka, zúčastní jednání v prostorách olomoucké radnice. Setká se přitom s vedením města, členy petičního výboru iniciativy Pro tangentu i předsedy komisí městských částí.

Kvůli východní tangentě se v loňském a letošním roce se uskutečnilo několik jednání, na kterých se sešli zástupci města, Olomouckého kraje, obou komor Parlamentu ČR, městských částí, okolních obcí i Ředitelství silnic a dálnic. Cílem schůzek, na jejichž přípravě se podílel také primátor Antonín Staněk, bylo vytipování problematických témat souvisejících s přípravou obchvatu města a zahájení prací na jejich vyřešení.

Konkrétním výsledkem je například rozhodnutí města nechat posoudit možnosti zachování silničního spojení mezi Chválkovicemi a obcí Samotišky. Původní projekt státu totiž počítal se zaslepením frekventované cesty, kterou mimo jiné jezdí většina návštěvníků baziliky a zoologické zahrady na nedalekém Svatém Kopečku. Občané Chválkovic to po otevření diskuse k tangentě označili za vážný problém. 

-age-

Další články