Zde může být vaše reklama.

Letní kino zahajuje sezónu, zatím bez piva a popcornu

Letní kino zahajuje sezónu, zatím bez piva a popcornu
Plný amfiteátr letního kina ještě s dominantou v podobě ocelovodřevěných stromů.

foto: Archiv redakce

02. 06. 2020 - 07:00

Do areálu letního kina se s úderem června opět vrací filmové projekce. Už ve čtvrtek 4. června ve 21:21 na diváky čeká první letošní projekce. Půjde o film Cestu z města. A bude se promítat s titulky, což je jedna ze žhavých novinek, kterou Letní kino Olomouc nabízí.

 "Pro letošní sezonu jsme nainstalovali zase nový zvuk - tentokrát staronový, protože na původní místo nad promítacím plátnem se díky demolici zastřešení vrátily skoro původní reproduktory! Hned příští úterý si zvuk řádně ozkoušíme, protože nás ve stejný čas čeká hudební zážitek pod pojmem Rolling Stones," prozradila vedoucí areálu Kateřina Kohoutová.
 
"Ve čtvrtek 11. června se pak těšíme na naši oblíbenou stálici - Amélii z Montmartru, která každoročně trhá návštěvnostní rekordy. Vstupné na filmy zůstává na loňských 100 korun," uvádí Kohoutová.
 
"A další lákadla na sezonu - po 20ti letech bude uveden krásný černobílý film Postel. 20 let od premiéry letos slaví film Samotáři, který při této příležitosti u nás osobně uvede některý z jeho protagonistů," prozradila.
 
A jaké bude letošní téma propojující všechny projekce? "Letos se budeme také věnovat poctě klasické kinematografii. Umožníme divákům nakouknout do tajemného světa klasického filmu - např. ve filmech Ed Wood s Johnny Deppem a Bio Ráj, po jehož shlédnutí si pak člověk úplně jinak považuje našeho pana promítače," usmívá se Kohoutová.
 
Anglické titulky i dodržování rozestupů a zákaz jídla a pití
 
"Novinkou bude, že se podařilo vyslyšet loňská přání diváků a budeme většinu českých filmů uvádět s anglickými titulky," prozradila jednu z novinek Kateřina Kohoutová.
 
"Dodržovat bezpečností opatření u nás bude možná nejpříjemnější. Amfiteátr je dost velký na vaše pohodlné rozestupy. U vstupu bude samozřejmě k dispozici desinfekce a jediný nekomfort plyne ze zákazu konzumace v amfiteátru. Zatím tedy bez piva a popcornu," doplnila Kohoutová.
 
Diváky čeká netradiční zážitek i z jiného důvodu. Loni na podzim totiž areál letního kina, konkrétně prostor kolem promítacího plátna, přišel o svou nejvýraznější dominantu. Ocelovodřevěné stromy.

Další články