Zde může být vaše reklama.

Miroslav Krobot v Olomouci natáčí komedii Šnajdr

Miroslav Krobot v Olomouci natáčí komedii Šnajdr

foto: Archiv Smart communication, Olomouc.eu

20. 07. 2021 - 17:00

Ještě v pátek 16. července padla v Praze první klapka nového filmu Miroslava Krobota Šnajdr. A už v neděli byl celý filmový štáb na cestě vlakem, aby se přesunul do Olomouce. Právě hanácká metropole se totiž stala hlavním dejištěm nové komedie, která má být plní vtipných situací i nečekaných zvratů. Na scénáři se opět podílel sám Miroslav Krobot, v tandemu s Olomoučanem Lubomírem Smékalem. 

 

Už třetí film Miroslava Krobota má v hlavních rolích herce Dejvického divadla Pavla Šimčíka a Ivu Janžurovou. Mezi dalšími, kdo se v komedii představí, jsou Klára Melíšková a Jakub Žáček. A hvězdné obsazení je i za kamerou. Tu má v ruce čtyřnásobný držitel Českého lva Martin Štrba.

„Je dobře, že si filmaři oblíbili Olomouc a tandem v podobě režiséra Miroslava Krobota a scénáristy Lubomíra Smékala se k nám rád vrací. Nově vznikající komedii jsme podpořili individuální dotací 300 tisíc korun a rádi organizačně pro natáčení pomohli zajistit veškeré zábory, přechodná dopravní značení a vyjednali i spolupráci s Dopravním podnikem,“ uvedla náměstkyně primátora pro kulturu a cestovní ruch Markéta Záleská na webu města.

Kdo by čekal, že herci během cesty vlakem zaháleli, mýlil by se. Filmový štáb pilně pracoval a i během jízdy se natáčelo.

„Rozhodli jsme se využít natáčení scén ve vlaku také pro přesun většiny štábu do Olomouce v souladu s naší strategií 'zeleného natáčení', kdy se vždy snažíme o co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí,“ vysvětlila producentka Silvie Michajlova.

Štáb se v Olomouci na několik týdnů zabydlí mimo jiné i v S-klubu. Jeho scéna se ve filmu představí během divadelního představení, které se bude snažit nastudovat svérazný pražský herec a debutující režisér Pavel Šnajdr v podání Pavla Šimčíka společně se svou babičkou ztvárněnou Ivou Janžurovou.

„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, s nadsázkou řečeno, jako poctu životní filosofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci. Takový postoj představuje ve filmu postava babičky. Její zásluhou je Šnajdr na konci příběhu schopen přehlédnout svůj příběh s úsměvem a sebeironií,“ vysvětluje režisér a scenárista Miroslav Krobot. Natáčení by mělo skončit v druhé polovině srpna letošního roku.

Premiéra samotného filmu je pak naplánovaná na jaro 2022.

Další články