Zde může být vaše reklama.

Miroslav Krobot natáčí komedii Šnajdr i v Sklubu. Takto to vypadá

Miroslav Krobot natáčí komedii Šnajdr i v Sklubu. Takto to vypadá
Natáčení komedie Šnajdr, olomoucký Sklub, 2. srpna 2021.

foto: Lukáš Blokša

02. 08. 2021 - 15:45

Až do 15. srpna bude probíhat v Olomouci natáčení nového filmu Miroslava Krobota, komedie Šnajdr. Jde o hravou komedii plnou nečekaných situací a zvratů. V hlavních rolích se divákům představí herec z Dejvického divadla Pavel Šimčík a Iva Janžurová. Ve fiilmu se ale představí i samotný režisér Miroslav Krobot, jehož manželku si zahraje Ivana Plíhalová. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou a Jenovéfu Bokovou. Premiéra filmu je naplánovaná na jaro 2022.

Že si Miroslav Krobot vybral pro děj svého filmu opět Olomouc, není náhoda, neudělal to totiž poprvé.

"Olomouc je mi jednak blízká, ale hlavně je fotogenická a našemu filmu vyhovuje svou atmosférou," uvedl Krobot na tiskovém dni během natáčení filmu.

Na scénáři k filmu pracoval Lubomírem Smékalem, se kterým se zná už od let na gymnáziu a panuje mezi nimi výborná chemie, kdy jeden i druhý ví, co už je občas v jejich představách až moc. Ale ani kvůli občasným rozdílným představám se nehádají.

"Myslím, že se nehádáme. Známe se od gymnázia, takže poznáme, když ten druhý s něčím nesouhlasí. A tak na to reagujeme," uvedl Krobot.

O atmosféru z natáčení se podělila herečka Iva Janžurová, která hraje babičku hlavního hrdiny.

"Máme za sebou pár dnů a já mám takového svého vnitřního pozorovatele, který mi dává zprávu, jestli jsem se sešla se správnými lidmi. A já jsem se tady sešla s báječným člověkem, s panem Krobotem," prozradila Janžurová.

Komedie Šnajdr

Film nese jméno hlavní postavy - pražského herce Pavla Šnajdra, kterého hraje Pavel Šimčík. Ten přijíždí do Olomouce, kde má zrežírovat improvizační divadelní představení v kulturním klubu. Jednu z rolí dostane také jeho babička, v podání Ivy Janžurové, která je bývalou herečkou olomouckého divadla.

Pavla do celé sitauce navezl politik a ředitel klubu Grunt, kterého hraje Miroslav Krobot, který ale divadlu absolutně nerozumí. A navíc mu Pavel není ani trochu sympatický.

Zatímco se Pavel přesouvá do Olomouce, v Praze mu krachuje manželství a navíc v hanácké metropoli potkává Mikinu (v podání Ivy Pazderkové). Do té je ale zakoukaný údržbář Roman (Roman Vencl). Jak asi může skončit tento milostný a nemilostný příběh, když na premiéru z Prahy míří manželka Pavla v podání Kláry Melíškové s novým milencem?

Hlavním dějištěm filmu je olomoucký Sklub, kde se také má odehrát očekávaná premiéra Šnajdrova představení. Filmaři ale už byli k vidění například na hlavním vlakovém nádraží, točit budou ale třeba i v kostele Panny Marie Sněžné, zoologické zahradě na Svatém Kopečku a Bezručových sadech.

Další články