Zde může být vaše reklama.

Kumulace funkcí Ladislava Oklešťka: hejtman a poslanec mlčí

Kumulace funkcí Ladislava Oklešťka: hejtman a poslanec mlčí

17. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk (ANO) sedí na dvou židlích. Poslanecké křeslo se navíc chystá obhajovat v podzimních sněmovních volbách. Otázkám na kumulaci funkcí se Okleštěk vyhýbá.

Přestože se šéf hnutí ANO 2011, aktuálně Policií vyžádaný k trestnímu stíhání, Andrej Babiš proti kumulaci funkcí jasně vymezil, představitelé hnutí se jí sami dopouštějí. Příkladem je hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, který ve funkci nahradil lékaře Oto Koštu, k jehož odvolání došlo letos na jaře.

Okleštěk však kromě hejtmanského platu pobírá i ten poslanecký. Ba co víc, v letošních volbách do Poslanecké sněmovny je lídrem kandidátky hnutí ANO v kraji. Jeho šance na zvolení je tedy vysoká.

Hanácký Večerník se proto Oklešťka zeptal, jak to se svými veřejnými funkcemi plánuje po volbách, pokud získá mandát poslance. Oklešťkovi jsme i připomněli, že kumulace několika uvolněných politických funkcí se dopouští už nyní.

Okleštěk se však odpovědi vyhnul. „Takto položená otázka je zatím předčasná. Nyní jsem hejtmanem a snažím se, abych odváděl co nejlepší práci pro náš kraj. Zvolený znovu do sněmovny jsem zatím nebyl a ani to není jisté, že budu. Rozhodnou volby a hlasy voličů. Můj primární úkol při parlamentních volbách je dovést kandidátku hnutí ANO k vítězství v Olomouckém kraji,“ zní odpověď z jeho emailu prohejtmana@kr-olomoucky.cz. Na otázky prostřednictvím oficiální adresy však Okleštěk v minulosti nereagoval vůbec. Sílí tak spekulace, že e-mail zřízený v rámci kampaně Hejtuj hejtmana obhospodařuje její tvůrce, marketér Ondřej Polák. Jak už před časem upozornil například server HlídacíPes.org, Polák pobírá veřejné peníze od Olomouckého kraje za marketingové poradenství.

Na urgenci konkrétní odpovědi Okleštěk ani Polák nereagovali vůbec.

 

 Jakub Čech

 

SOUVISEJÍCÍ

Olomoucký hejtman vede kampaň Hejtuj hejtmana. Za veřejné peníze?

Ladislav Okleštěk vyzývá k „hejtování“ hejtmana. Na dotazy občanů ve skutečnosti nereaguje

Výstupy z práce Oklešťkova marketéra Olomoucký kraj tají

Plachý: Neviditelný hejtman Okleštěk a jeho postupná konsolidace moci

Další články