Zde může být vaše reklama.

Centrum na jaře uzavřou opravy, řidiči budou potřebovat pevné nervy

Centrum na jaře uzavřou opravy, řidiči budou potřebovat pevné nervy

10. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nejen rekonstrukce Wolkerovy ulice, ale i oprava vozovky na Třídě Svobody - to vše čeká nejen motoristy v březnu a v dubnu. Bude nutné využít objízdných tras. Chystaná oprava na Třídě Svobody se týká kolejiště a přilehlé komunikace mezi zastávkami Okresní soud a Tržnice. Dopravní podnik touto plánovanou rekonstrukcí reaguje na výzvu Drážního úřadu ČR, který označil stav tramvajové trati v tomto místě za havarijní.

Rekonstrukce na Wolkerově ulici uzavřela její provoz již loni na celkem čtrnáct dní na začátku dubna; nyní se bude uzávěrka opakovat a úsek bude neprůjezdný od 16. března až do 10. dubna. V průběhu celé opravy bude ve zmíněném úseku omezen provoz individuální dopravy. Zajištěna bude pouze obsluha hotelu IBIS a části ulice Wolkerova k mateřské škole, která není součástí opravy. V době výluky tramvajového provozu povede náhradní autobusová doprava ulicemi Štítného, Albertova a Brněnská. Během oprav zůstane zastávka Wolkerova bez obsluhy. Objízdná trasa ve směru Brno – Tržnice (či v opačném směru) povede ulicemi Velkomoravská, Babíčkova, Wittgensteinova. Vozidla jedoucí od Brna směrem na Lazce či v opačném směru budou využívat objízdnou trasu ulicemi Albertova, Foerstrova, tř. Míru, Litovelská, Palackého. Ulicí Štítného projedou pouze vozidla do 3,5 tuny, stejně tak jako ulicí Havlíčkovou. Zde však bude platit režim „Mimo dopravní obsluhy“, aby mohlo být zajištěno zásobování.

Den po plánovaném skončení rekonstrukce Wolkerovy ulice bude ovšem zahájena rekonstrukce Třídy Svobody a řidiči si tak od uzavírek neodpočinou.

„Vzhledem k uzavírce Wolkerovy ulice, která těmto opravám bezprostředně předchází, jsme se snažili vyjednat odložení rekonstrukce tramvajové trati na tř. Svobody na začátek příštího roku. Drážní úřad však dal jasně najevo, že na daném termínu, tedy že havarijní stav musí být odstraněn do konce května letošního roku, trvá,“ vysvětluje primátor města Olomouce Antonín Staněk a dodává: „Stejně jako v případě oprav tramvajové trati ve Wolkerově ulici, i na tř. Svobody tedy chceme využít uzavírky kvůli pracím dopravního podniku a opravit komunikaci, která je i zde po letech používání značně opotřebovaná, zvláště ve směru od Tržnice k Okresnímu soudu.“ Náklady na opravu komunikace, kterou se město Olomouc přidruží k opravám tramvajové trati, budou zhruba 3,4 milionu korun. Aby bylo možné práce na opravách vozovky a tramvajové trati koordinovat, bude nutné začít s opravami komunikace již 29. března. Až do začátku opravy samotné tramvajové trati však bude uzavírka v tomto místě pouze částečná a vozidla MHD i automobily tudy s drobným omezením projedou. Od 11. dubna pak budou muset automobily i některé autobusy MHD využívat objízdných tras, protože opravovanou lokalitou projedou pouze vozy náhradní autobusové dopravy ve směru Tržnice – Okresní soud. Od 3. do 6. května pak bude místo rekonstrukce uzavřené úplně. Po celou dobu opravy budou služby MHD zajišťovat náhradní autobusy, obslouženy zůstanou obě zastávky, Okresní soud i Tržnice. Ve směru Tržnice – Nám. Hrdinů budou veškeré linky MHD, vč. náhradní dopravy, vedeny stavbou ve volném jízdním pásu, který je v dobrém stavu a jeho oprava tedy není nutná. Ve směru Nám. Hrdinů – Tržnice povede objízdná trasa pro autobusy ulicemi Havlíčkova, Javoříčská, Nerudova.

Řidiči osobních automobilů budou muset během oprav využít následujících objízdných tras:

Automobily do 3,5t:

Z Nám. Hrdinů na Tržnici: ul. Havlíčkova, Vídeňská, Polská

Z Tržnice na Nám. Hrdinů: ul. Polská, Wolkerova, Havlíčkova

od/na Tržnici směr Brno: Polská, Schweitzerova, Velkomoravská, Brněnská

Automobily nad 3,5t:

Z Nám. Hrdinů na Tržnici:  Studentská, Dobrovského, Komenského, Husova, ul. 17. listopadu

Z Tržnice na Nám. Hrdinů: ul. Polská, Wolkerova, Havlíčkova

od/na Tržnici směr Brno: Polská, Schweitzerova, Velkomoravská, Brněnská

-age,ms-

Další články