Zde může být vaše reklama.

Chystá se druhý ročník soutěže Babička Olomouckého kraje. Nominovat své babičky můžete již nyní

Chystá se druhý ročník soutěže Babička Olomouckého kraje. Nominovat své babičky můžete již nyní

18. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Děti, vnoučata, či kamarádi mohou nominovat své babičky do soutěže Babička roku. Druhý ročník soutěže se připravuje na 21. září. Na výstavišti Flora vybere odborná porota vítězku, která bude v listopadu reprezentovat Olomoucký kraj. Kandidátky se mimo titulů zlatá, stříbrná a bronzová Babička Olomouckého kraje utkají i o titul nejstarší babička a babička sympatie.

videoprojektory web

Na výstavišti Flora v Olomouci vybere odborná porota 21. září Babičku regionu. Soutěž se v Olomouckém kraji koná již podruhé v rámci oslav Dne seniorů. Přihlásit se může každá babička od pětapadesáti let, která má trvalý pobyt v Olomouckém kraji.

"Role prarodičů je v dnešní společnosti významná."

Soutěžící čeká tříminutový rozhovor, volná disciplína a módní přehlídka. „Projekt Babička roku je odrazem vnímání naší společnosti. Nejde o zkoušku z ručních prací nebo vědomostí, ale jde o aktivní přístup k životu a svému okolí. Ukázat, že pokud jste již nejstarší generací ve vaší rodině, nemusí to znamenat, že jste nějak odstrčeni. Naopak role prarodičů je v dnešní společnosti významná. A to nejen pro ty nejmladší," uvádí organizátorka akce Marika Kreuzerová.

„Cílem tohoto projektu není soutěž krásy, ale ukázka lidských hodnot a vnitřní krásy člověka v seniorském věku," dodává Kreuzerová.

Vítězka Olomouckého kraje se v listopadu utká s dalšími čtrnácti kandidátkami v celorepublikovém finále v Praze. „Odborná porota vybere z přihlášených nominací dvanáct finalistek, které budou soutěžit o titul zlatá, stříbrná a bronzová Babička Olomouckého kraje. Do soutěže bude zařazen také titul nejstarší babička a babička sympatie, kterou si zvolí sami diváci," řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová.

Babičku do soutěže mohou nominovat vnoučata, děti, stejně tak jako kamarád či kamarádka. Přihlásit babičku mohou zájemci buď elektronicky na adresu milenahesova@seznam.cz, nebo mohou řádně vyplněnou přihlášku donést na Jeremkovu 40 do 25. srpna.

Soutěž Babička roku se snaží zábavnou a příjemnou formou lidem ukázat, že senioři rozhodně nepatří do starého železa. Právě naopak, mezigeneračním propojením soutěžících s jejich vnoučaty se snaží o zvýraznění důležitosti mezigeneračního soužití nejen v rodinách," uvádí pořadatelé na webových stránkách.

-kz-

Další články