Zde může být vaše reklama.

S úpravami městské zeleně pomohou ve Šternberku budoucí zahradníci

S úpravami městské zeleně pomohou ve Šternberku budoucí zahradníci

13. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Město Šternberk bude i v letošním roce pokračovat v investicích do oprav areálu městského hřbitova ve Šternberku. V návaznosti na v loňském roce realizovanou opravu centrálního chodníku se nyní intenzivně připravuje projekt na úpravu prostoru před a v bezprostředním okolí smuteční síně včetně výsadby nové zeleně.

Stávající stav zpevněných ploch před smuteční síní je již nevyhovující, na některých místech je poškozená, není řádně odvodněna, stejně tak se jeví jako neuspokojivá současná skladba a estetická kvalita dřevin a okrasných křovin v tomto prostoru s deficitem nejednotného mobiliáře.

Vzhledem k tomu, že prostor nabízí hned několik možných variant řešení zlepšení tohoto stávajícího stavu, vznikla myšlenka na zpracování několika ideových projektů, ze kterých by byl doporučen k realizaci ten, který by nejlépe vyhověl požadovaným nárokům.

Město Šternberk s tímto záměrem oslovilo ředitele místní Střední odborné školy lesnické a strojírenské Šternberk Pavla Andryse, který společně s pedagogy odborného výcviku Zdeňkou Davidovou a Radomírou Kocourkovou a učni třetího ročníku učebního oboru „zahradník" předložili několik návrhů na úpravu požadovaného prostoru. „Pokud se učiliště bude moci zapojit jakýmkoliv způsobem do dění v našem městě, jsme vždy připraveni v rámci našich možností být městu nápomocni, pedagogové i naši žáci chtějí být součástí vývoje tohoto města," říká při této příležitosti ředitel učiliště.

Tři učilištěm předložené nejzdařilejší návrhy úprav byly poté dopracovány do detailnější podoby a následně prezentovány v komisích rady města – komise životního prostřední a komise rozvoje města a správy majetku. Uvedené komise pak shodně vybraly jeden projekt, který nyní bude předložen jako ideový koncept architektovi k dopracování do fáze realizačního projektu.

Místostarosta města Michal Oborný společně se zástupci odboru správy majetku města a životního prostředí následně poděkovali učilišti za velmi vstřícnou a ochotnou spolupráci v této věci, předali všem, kteří se tohoto projektu zúčastnili, ocenění za vynaložené úsilí. Vedení školy nejvíce ocenilo pozvánku na prohlídku místní Expozice času.

Při této příležitosti byla navíc dohodnuta další vzájemná spolupráce, tentokrát v rámci parkových úprav v areálu městského koupaliště.

-age-

Další články