Zde může být vaše reklama.

Šternberk hledá patrony stromů v nové aleji, přispějí charitě

Šternberk hledá patrony stromů v nové aleji, přispějí charitě

18. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Vysadit si svůj strom a stát se jeho patronem, tuto jedinečnou možnost mají letos všichni zájemci ve Šternberku. Město Šternberk ve spolupráci s Nadací Malý Noe připravilo záměr na oživení zelených ploch podél cyklostezky ze Šternberka do Štarnova. Nové stromy budou vysazeny na veřejně přístupné ploše na začátku cyklostezky v blízkosti sila. V plánu je lokalitu obohatit o dvacet mladých stromů a zkrášlit tak zelení velmi frekventovanou a oblíbenou trasu cyklistů, bruslařů, běžců i pěších.

Výsadba nových stromů proběhne v pátek 22. dubna 2016 od 10 hodin u příležitosti Dne Země.  Pro výsadbu byly vybrány javory, buky, růžové kaštany, sakury a duby. Patronem dubu se stane také město, strom bude připomínat 720. výročí města od první písemné zmínky, které si připomínáme právě letos. V lokalitě bude umístěna vedle odpočívadla informační tabule, na které budou zveřejněny informace nejen o nadaci, vysazených stromech, ale také o patronech jednotlivých stromů.     

Nová alej i jednotlivé stromy budou po výsadbě posvěceny zástupcem šternberské farnosti P. Antonínem Pechalem. Součástí akce bude malé kulturní vystoupení dětí ze Základní školy Dr. Hrubého. 

Patroni jednotlivých stromů za patronství poskytnou Nadaci Malý Noe finanční dar, který bude použit na financování projektů na pomoc dětem.     

Vybrané stromy bude za účasti patronů, pozvaných hostů a zástupců médií vysazovat odborná zahradnická firma, která zajistí správný postup výsadby a také bude garantovat záruku.

-age-

Další články