Zde může být vaše reklama.

Známe identitu nacionalisty z náměstí: Je to taxikář Ponert, který prý najížděl do vojáků

Známe identitu nacionalisty z náměstí: Je to taxikář Ponert, který prý najížděl do vojáků

09. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nacionalista, který v pátek zaparkoval svůj karavan na Horním náměstí a odvolával se na petiční zákon, neodjel ani po několika návštěvách policie. Narušil chod farmářských trhů, které měly na stejném místě schválený zábor, a Hanácký Večerník už zná jeho identitu. Je to pražský taxikář Zdeněk Ponert, který kdysi najížděl do lidí!

reklama poutak

 

"Osmý odboj"

Je jedním z taxikářů, kteří na Staroměstském náměstív Praze veřejně nabízeli jízdné99 Kč/km, nerespektující nařízení města o regulaci cen na nejvýše 28 Kč/km. Svoje taxi měl pomalované protestními nápisy a svou činnost nazýval „osmý odboj“, sebe sama na svém blogu označoval za prvního mluvčího osmého odboje.

V lednu 2007 mu Magistrát hlavního města Prahy odebral taxikářskou licenci. Náměstek primátora Rudolf Blažek v únoru 2007 uvedl, že pan Ponert byl 33× přistižen při páchání přestupku a třikrát dostal pokutu, celkově za 90 tisíc Kč. V únoru 2007 držel Zdeněk Ponert před magistrátem 11denní hladovku o pouhém čaji s mlékem a medem na protest proti tomu, že mu město nedovolilo jezdit za "tržní" ceny.Hladovku ukončila kvůli křečím v břiše hospitalizace na jednotce intenzivní péče v nemocnici.

Najížděl do lidí autem

16. dubna 2011, v den protivládní demonstrace před ministerstvem financí, zaparkoval na místě ještě před příchodem demonstrujících svůj 21 let starý žlutý mercedes ověšený vlajkami a popsaný nápisy vyzývajícími k revoluci, a po příchodu davů vylezl na střechu svého auta a s praporem v ruce a trikolórou na saku vykřikoval požadavek na zrušení politických stran, aby se demokracie očistila od zlodějů a lhářů. Web SK-DE (Skutečná demokracie) ho v letech 2012 až 2013 prezentoval jako jednoho ze tří až pěti členů svého týmu, přičemž nejméně od 3. září 2013 web u jeho profilu uvádí, že stojí v čele tohoto „myšlenkového směru“.

Při státních oslavách 28. října 2014 na vrchu Vítkově v Praze projel se Škodou Superb dvě stanoviště, kde ozbrojená stráž vojáků hlídala příjezd k pomníku během slavnostního aktu, a na třetím stanovišti do vojáků údajně najel, čímž jednomu z nich způsobil lehké poranění ruky. Vozidlo bylo zajištěno policií a proti Zdeňku Ponertovi bylo zahájeno vyšetřování kvůli podezření z násilí proti úřední osobě.

Vlastimil Blaťák

Další články